Speed Dating: Правила, препоръки, тактики

Начало За нас Блог Speed Dating: Правила, препоръки, тактики

Speed Dating събитията са ново явление за България. Затова няма как да попитате приятел какво да правите и какво – не. Искаме да ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да се чувствате в „свои води”.

1. Притеснението:  Ако мъничко се притесняваш преди да отидеш на Speed Dating, значи си като други 95%  от участниците. Нормално е, защото е нещо ново, но след първата среща ще си се отърсил :) Помни, че и отсрещната страна се чувства по същия начин.

2. Представянето: Предварително си помисли как ще се представиш. Тук нямаш два часа, за да разкажеш всичко за себе си. Трябва да си кратък/ка и интересен/на. Приготви се в рамките на 60 до 90 секунди да кажеш най-важното. Ако се изкушаваш да репетираш пред огледалото, не прекалявай. Все пак не искаш твоето представяне да наподобява рецитиране на стихотворение в пети клас. Не прекалявай с биографичните елементи – те присъстват, но помни, че ще направиш повече впечатление с това какво обичаш да правиш и как се забавляваш извън работно време.

3. Разговори след представянето: Обикновено, докато другият се представя, ти хрумват много неща, които искаш да разбереш за него.  Все пак, ако разговорът не върви, не ти е интересен или „зациклиш”, си подготви няколко спасителни теми и въпроса.

Жокер: Статистиката сочи, че разговорите за пътувания водят до най-много последващи „съвпадения”

4. Външен вид и облекло:  Стриктни правила няма. Облечи се, както обикновено се обличаш за първа среща. Speed Dating е точно това, но по десет :) Повечето хора избират така наречения дрес код smart-casual. Ето най-доброто обяснение, което намерихме за него: Smart Casual може да се дефинира като всекидневно сако или риза и блуза или пуловер за мъжете и пола или панталони и пуловер или блуза за жените.

5. Езикът на тялото : Не е нужно да си експерт, но е добре да спазваш някои основни правила:

Не кръстосвай ръцете си пред гърди (смята се за отбранителна полза).
Внимавай със зрителния контакт. Не трябва да го избягваш, но не трябва и да се втренчваш в очите на другия. Различните източници съветват  директен зрителен контакт да има между 40% и 70% от времето.
Леко се наведи към събеседника си, (ползата излъчва заинтересованост към разговора) но не навлизай в личното му пространство

6. Записвай си: Организаторите ще ти предоставят специално картонче, на което можеш да си водиш записки. Нашият съвет е да го използваш активно, защото след толкова много срещи за кратко време ще се объркаш кой кой е. Няма нужда да правиш пълна стенограма на разговора. Просто записвай с две, три ключови думи по нещо за събеседника си след всяка среща – например: скача с парашут, адвокатка, синеока:)

7. Бъди отворен към другия: Както и при традиционните срещи е възможно не всички от присъстващите да ти допадат визуално или интелектуално. Но помни, че във всеки човек има нещо, което е хубаво да опознаеш, и не съди прибързано, а дай шанс на всеки да те изненада приятно.

8. Усмихвай се: Това е един от най-важните съвети, които можем да ти дадем. Усмивката скрива притеснението ти, предразполага отсрещната страна и по-най приятния начин казва „да, и аз искам да се запознаем”.

9. БЪДИ СЕБЕ СИ: Оставихме най-важния съвет последен. Звучи банално, но по-добра рецепта да те опознаят няма. Не се опитвай да се вписваш в някакви представи – нека те харесат, заради това, което си – очарователна и уникална личност.

Източник: http://www.speeddating3.com

За повече информация

Форма за заявка

Ако имате нужда от повече информация или искате да обсъдим Вашите изисквания, моля свържете се с нас чрез формата за заявка по-долу или данните вдясно.

 
1 Start 2 Complete